Pakej Percutian Sabah

Kami di Suza Holidays Sdn Bhd, syarikat anak tempatan yang beroperasi di Kota Kinabalu Sabah, menawarkan Pakej Percutian di Sabah dengan harga yang FLEKSIBEL, JIMAT & MUDAH!

Office Suza Holidays

Pakej Percutian di Sabah yang kami tawarkan ini sangat Fleksibel mengikut bajet, kesesuaian dan keperluan para pelanggan kami.
 
Beroperasi seramai 5 orang staff, pejabat kami berada di tengah-tengah bandaraya Kota Kinabalu iaitu di Aeropod Commercial Square, berdekatan dengan Lapangan Terbang Kota Kinabalu (KKIA).
Pakej percutian Sabah yang ditawarkan ini bermula dari 1 hingga 5 hari di lokasi-lokasi pelancongan menarik di sekitar Sabah.

Isi Kandungan : 

    • Jenis Pakej Percutian Sabah
    • Itinerary Daytrip
    • Itinerary 2 hari 1 malam
    • Itinerary 3 hari 2 malam
    • Itinerary 4 hari 3 malam
    • Itinerary 5 hari 4 malam
    • Lokasi lawatan menarik di Kota Kinabalu
    • Lokasi lawatan menarik di Kundasang
    • Lokasi lawatan menarik di Semporna
    • Testimoni Bekas Pelanggan Kami
Jenis Pakej Percutian Sabah yang kami tawarkan
    • Super Gold Package
    • Gold Package
    • White Gold Package
    • Silver Packgae
    • Bronze Package

Di bawah adalah jenis pakej percutian dalam bentuk jadual

Pakej Percutian Sabah

SUPER GOLD PACKAGE

  • Hotel 4 bintang dengan sarapan di Kota Kinabalu
  • Hotel 3 bintang dengan sarapan di Kundasang
  • Kenderaan bersama pemandu
  • Minyak Kenderaan
  • Tiket tempat lawatan
  • Bot ke Pulau Sapi
  • Terminal Fee
  • Peralatan Snorkeling

GOLD PACKAGE

  • Hotel 3 bintang dengan sarapan di Kota Kinabalu & Kundasang
  • Kenderaan bersama pemandu
  • Minyak Kenderaan
  • Tiket tempat lawatan
  • Bot ke Pulau Sapi
  • Terminal Fee
  • Peralatan Snorkeling

WHITE GOLD PACKAGE

  • Hotel Bajet di Kota Kinabalu & Kundasang
  • Kenderaan bersama pemandu
  • Minyak Kenderaan
  • Tiket tempat lawatan
  • Bot ke Pulau Sapi
  • Terminal Fee
  • Peralatan Snorkeling

SILVER PACKAGE

  • Apartment Homestay di Kota Kinabalu
  • Modern Homestay di Kundasang
  • Kenderaan bersama pemandu
  • Minyak Kenderaan
  • Tiket tempat lawatan
  • Bot ke Pulau Sapi
  • Terminal Fee
  • Peralatan Snorkeling

BRONZE PACKAGE

  • Apartment Homestay di Kota Kinabalu
  • Village Homestay Style di Kundasang
  • Kenderaan bersama pemandu
  • Minyak Kenderaan
Itinerary Pakej Percutian Sabah ;

perubahan jadual perjalanan tertakluk kepada cuaca dan keadaan trafik.

Itinerary Daytrip:
  • Pickup:Kota Kinabalu
  • Rumah Terbalik
  • Jambatan Gantung Tampaluri
  • Pekan Nabalu
  • Taman Kinabalu
  • Desa Cattle Farm
  • War Memorial
  • Gerai buah-buahan Kundasang
  • Perjalanan balik
En Nauffar & Keluarga dari Kuala Lumpur
En Abbas Kamal & Rombongan office dari Kuala Lumpur
Itinerary 2 Hari 1 Malam

1 malam Kundasang

HARI PERTAMA (KUNDASANG TRIP)
  • Pickup:Kota Kinabalu
  • Rumah Terbalik
  • Jambatan Gantung Tampaluri
  • Luanti Fishspa
  • Ladang Teh Sabah
  • Poring Hot Spring
  • Canopy Walk
  • Cek in Hotel/Homestay

HARI KEDUA (KUNDASANG TRIP)

  • Cek out Hotel/Homestay
  • Desa Cattle Dairy Farm.
  • War Memorial.
  • Gerai Buah-buahan.
  • Kinabalu National Park
  • Pekan Nabalu Handicraft Nabalu
  • Perjalanan balik
En Hishamudin & Keluarga dari Kuala Lumpur
Mr Tan Say Yeow & Keluarga dari Indonesia
Itinerary 3 Hari 2 Malam

1 malam di Kota Kinabalu

1 malam di Kundasang

HARI PERTAMA (KUNDASANG TRIP)

  • Pick up Airport
  • Makan/Solat/beli barang keperluan asas
  • Rumah Terbalik
  • Jambatan Tamparuli
  • Pekan Nabalu
  • Kinabalu Park
  • Cek in Hotel/Homestay Kundasang
    (Digalakkan BBQ bersama Keluarga/rombongan, Nak makan luar pun boleh, x da masalah)

HARI KEDUA (KUNDASANG TRIP)

  • Cek out Homestay
  • Desa Cattle Dairy Farm
  • War Memorial
  • Fishspa Tagal Luanti Ranau
  • Sabah Tea
  • Poring Hotspring
  • Perjalanan Balik ke Kota Kinabalu-Cek in Hotel/Homestay Kota Kinabalu

HARI KE-3 (KOTA KINABALU TRIP)

  • Sarapan
  • Pulau Tunku Abdul Rahman
  • Pasar Filipina
  • Pasar makanan kering
  • Jamilah Jewellery
  • Pantai Tanjung Aru (Sunset)
  • Makan Seafood di Bulatan Todak
  • Hantar Airport
En Fadly Shah & Keluarga dari Selangor
Puan Atiqah & Keluarga dari Brunei
Itinerary 4 Hari 3 Malam

2 malam di Kota Kinabalu

1 malam di Kundasang

HARI PERTAMA (KUNDASANG TRIP)

  • Pick up Airport
  • Makan/Solat/beli barang keperluan asas
  • Rumah Terbalik
  • Jambatan Tamparuli
  • Pekan Nabalu
  • Kinabalu Park
  • Cek in Hotel/Homestay Kundasang
    (Digalakkan BBQ bersama Keluarga/rombongan, Nak makan luar pun boleh, x da masalah)

HARI KEDUA (KUNDASANG TRIP)

  • Cek out Hotel/Homestay
  • Desa Cattle Dairy Farm
  • War Memorial
  • Fishspa Tagal Luanti Ranau
  • Sabah Tea
  • Poring Hotspring
  • Perjalanan Balik ke Kota Kinabalu
  • Cek in Hotel/Homestay Kota Kinabalu

HARI KETIGA (KOTA KINABALU TRIP)

  • Sarapan
  • Pulau Tunku Abdul Rahman
  • Pasar Filipina
  • Pasar makanan kering
  • Jamilah Jewellery
  • Pantai Tanjung Aru (Sunset)
  • Makan Seafood di Bulatan Todak
  • Cek in Hotel/Homestay Kota Kinabalu

HARI KEEMPAT (CITY TOUR)

  • Sarapan
  • The Floating Mosque
  • Yayasan Sabah
  • Muzium Negeri Sabah
  • Signal Hill Observatory Tower
  • Free n Easy
  • Hantar Airport
Cik Aphyza & Keluarga dari Ipoh, Perak
Mr Gunaseelan & Keluarga dari Penang
Itinerary 5 Hari 4 Malam

2 malam di Kota Kinabalu

2 malam di Kundasang

HARI PERTAMA (KUNDASANG TRIP)

  • Pick up Airport
  • Makan/Solat/beli barang keperluan asas
  • Rumah Terbalik
  • Jambatan Tamparuli
  • Pekan Nabalu
  • Kinabalu Park
  • Cek in Hotel/Homestay Kundasang
    (Digalakkan BBQ bersama Keluarga/rombongan, Nak makan luar pun boleh, x da masalah)

HARI KEDUA (KUNDASANG TRIP)

  • Desa Cattle Dairy Farm
  • War Memorial
  • Fishspa Tagal Luanti Ranau
  • Sabah Tea
  • Poring Hotspring
  • Cek in Homestay Kundasang

HARI KE-3 (KOTA KINABALU TRIP)

  • Sarapan
  • Perjalanan balik ke Kota Kinabalu
  • Pulau Tunku Abdul Rahman
  • Pasar Filipina
  • Pasar makanan kering
  • Jamilah Jewellery
  • Pantai Tanjung Aru (Sunset)
  • Makan Seafood di Bulatan Todak
  • Cek in Hotel/Homestay Kota Kinabalu

HARI KEEMPAT (CITY TOUR)

  • Sarapan
  • The Floating Mosque
  • Yayasan Sabah
  • Muzium Negeri Sabah
  • Signal Hill Observatory Tower
  • Cek in Hotel/Homestay Kota Kinabalu

HARI KELIMA (CITYTOUR & SIGHTSEEING)

  • Cek out Hotel/Homestay Kota Kinabalu
  • Free & Easy
  • Membeli-Belah
  • Hantar Airport
Rombongan Cik Nurfarahin & Keluarga dari Selangor
Kak Ayu & Keluarga dari Miri Sarawak
Lokasi Lawatan Menarik di Kota Kinabalu
  • Masjid Bandaraya @ The Floating Mosque Kota Kinabalu
Masjid Bandaraya Kota Kinabalu
  • Menara Tun Mustapha @ Menara Yayasan Sabah
  • Muzium Negeri Sabah
  • Masjid Negeri Sembulan
  • Mari-Mari Sepanggar Island
Mari Mari Sepanggar Island
  • Waterfront Seafood Night Market
  • I LOVE KK Sign
  • Street Art Graffiti Galery
  • Gaya Street Sunday Market & Night Market
  • Sabandar Cowboy Town Tuaran
  • Pantai Tanjung Aru
Pandai Tanjung Aru
  • Taman Tunku Abdul Rahman – Pulau Memutik, Pulau Sapi, Pulau Manukan, Pulau Gaya, Pulau Sulug
  • Aquarium & Muzium Marin UMS
  • Kota Kinabalu Wetland Centre
  • Shangri-La Rasa Ria Resort Nature Reserve
  • Zip Borneo
  • Double Six Monumen
  • Signal Hill Observatory Platform
  • Mari-Mari Cultural Village
Mari Mari Cultural Village
Kokol Heaven Resort
  • Kokol Heaven Resort
  • Lok Kawi Wildlife Park
  • Jesselton Point Waterfront
  • Pasar Filipina
  • Jamilah Jewellery
  • North Borneo Railway by Sutera Harbour Resort
  • Rumah Terbalik Tampaluri
Rumah Terbalik - En Salahuddin & Keluarga
Kiulu Water Rafting - #suzateam
  • Kiulu Water Rafting
  • Atkinson Clock Tower
  • Borneo Ant House
  • Peak Hope Tuaran
  • Monsopiad Heritage Village
  • Perdana Park
  • Chocolate Factory (Cocoa Kingdom)
Cocoa Kingdom - Khairunnisa Ling & Keluarga dari Sarawak
Perdana Park
Lokasi Lawatan Menarik di Kundasang
Desa Cattle Dairy Farm
Maragang Hill
  • Desa Cattle Dairy Farm
  • Maragang Hill
  • Mesilau Highland Strawberry Farm
  • Mesilau cat’s Village
  • Sosodikon Hill
  • Jic Seng Nursery
  • Atv Borneo Adventure
  • Kundasang War Momerial
War Memorial Park
Pekan Nabalu
  • Pekan Nabalu
  • Kinabalu Park
  • Kundasang Mount Valley Recreation
  • Gerai sayur&buah buahan Kundasang
  • Crystal Hill
  • Tinorindak Hill
  • Little Wonderland
  • Arnab Village
  • Hamster World
  • Bw Bus Restaurant
BW Bus Restaurant
Rabbit Farm Ranau
  • Ranau Rabbit Farm
  • Atv & Ranau Paragliding Park
  • Sungai Biru Lohan Ranau
  • Luanti Fish Spa
  • Poring hot spring
  • Lohan Paragliding Valley
  • Adenna Refflesia Garden
  • Damai Eco Ranch
  • Arnab Farm Sejati
  • Kinomulok Garden
  • Sabah Tea
  • Bombon Kg. Marakau (FishSpa)
Sabah Tea - Trip Puan Atiqah
Bombon Kg. Marakau (FishSpa)
  • Pulau-Pulau Menarik di Semporna
  • Pulau Bohey Dulang
  • Pulau Timba-Timba
  • Pulau Mabul
  • Pulau Sipadan
  • Pulau Sibuan
  • Pulau Mantabuan
  • Pulau Mataking
  • Pulau Kapalai
  • Pulau Mataking
  • Pulau Pom-Pom
  • Pulau Bum-Bum
  • Pulau Bodgaya
Testimoni Bekas Pelanggan Kami yang telah menggunakan servis pakej percutian Sabah yang kami tawarkan.

Untuk melihat lebih banyak testimoni dari pelanggan-pelanggan kami sebelum ini boleh ke sosial media kami atau boleh klik terus pautan dibawah untuk terus ke sosial media kami:

Untuk lebih detail mengenai pakej yang kami tawarkan, anda boleh berhubung terus dengan staff marketing kami ;

Tips Bercuti Di Sabah

tips bercuti di sabah

Untuk anda yang tak pernah jejak kaki atau pertama kali sampai ke Sabah, Tips Bercuti Di Sabah ini WAJIB ANDA BACA!

Asyik tengok kawan-kawan atau sedara mara datang bercuti ke Sabah kan? Mesti selalu dengar lokasi pelancongan wajib nombor 1 di Sabah, Kundasang atau Semporna, kan?

Sebenarnya, tu adalah nama salah satu daerah yang terdapat di Sabah yang mana daerah yang paling banyak menarik pelancong sama ada dari dalam negara atau luar negara.

tips bercuti di sabah

Sekarang, Jom kita selusuri satu demi satu Tips Bercuti Di Sabah ni jika anda merancang hendak bercuti ke Sabah!

  1. Jika anda merancang hendak melancong sendiri, iaitu tanpa pemandu pelancong, anda boleh menyewa pelbagai jenis kenderaan bermula dari airport Kota Kinabalu lagi. Seriuosly, lebih JIMAT & MURAH jika anda menggunakan perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri jika dibandingkan dengan ambil GRAB atau teksi. Ada juga sesetengah pelancong, dah sampai ke Kundasang, baru berniat nak sewa kereta! Jadi dari KK ke Kundasang, dia naik teksi atau Grab je! Kan dah kerja 2 kali tu? Better sewa terus kenderaan dari airport Kota Kinabalu, kan?
  2. Jika anda merancang untuk menggunakan perkhidmatan Travel Agency, pastikan ejen berkenaan adalah syarikat yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan & MATTA. Jika ada sebarang masalah semasa trip lawatan, syarikat yang berdaftar dan berpengalaman ini tahu dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menyelesaikan masalah anda. Seperti contohnya, jika berlaku sebarang kecemasan, Tour Guide yang membawa trip lawatan anda itu, tahu apa nak buat dengan cara paling cepat dan Profesional!
  3. Biasanya berapa hari masa diperlukan untuk cuti-cuti di Kundasang & Kota Kinabalu? Cadangan saya adalah paling kurang 4 hari 3 malam atau 5 hari 4 malam adalah jangka waktu yang paling sesuai untuk korang ‘round’ habis lokasi-lokasi ‘hot’! (Di bawah saya sertakan lokasi-lokasi lawatan menarik di Kota Kinabalu & Kundasang, jadi baca sampai habis ya?)
  4. Di Sabah memang terkenal dengan makan seafood yang murah dan berbaloi. Especially di Kota Kinabalu, korang boleh pilih banyak restoran yang menyediakan makanan seafood yang sedap dan segar! Antaranya adalah Restoran Gayang di Jalan Gayang, Restoran Nelayan di Bukit Padang, Pak Andi’s Seafood di Tanjung Aru, Welcome Seafood di Jalan Asia City. Tapi jika anda nak Jimat & Bajet, anda boleh berkunjung di Bulatan Todak berhampiran Pasar Besar Kota Kinabalu. Di sana banyak gerai-gerai yang menjual makanan seafood yang segar, sedap dan yang paling penting MURAH! Pastikan anda pilih gerai yang bersih dan teratur. Jika nak tahu, harga ikan di sini antara RM3.50 – RM4.50 sekilogram termasuk masakan! Saya paling suka masakan sotong masak telur masin & udang masak butter basah, memang terangkat beb…!
  5. Jika anda menyewa kenderaan, pastikan beli siap-siap Kupon Parking yang banyak dijual di pondok-pondok DBKK, kedai 24 jam atau datang terus ke pejabat Dewan Bandaraya Kota Kinabalu. Di Kota Kinabalu khususnya, jika anda hendak parking kenderaan, mestilah menyediakan kad kupon parking ini untuk mengelakkan kenderaan anda disaman.
  6. Jika anda meletakkan kenderaan di bawah jambatan yang berhadapan Pasar Besar Kota Kinabalu, pastikan anda parking sehingga tengahari sahaja. Jika selepas tengahari, tempat parking kereta di kawasan itu akan digunakan oleh peniaga kecil untuk menjual pelbagai jenis makanan kering dan basah.
  7.  Jika anda bermalam di Homestay Kundasang, pastikan anda dah beli siap siap bahan mentah untuk BBQ. Beli di Pasar Besar Kota Kinabalu. Kat sana semua ikan sugar-bugar. Jangan beli di Kundasang pula ya? Sebab Harga tentunya ada mahal sedikit. Rugi datang jauh-jauh, tapi x BBQ di Homestay Kundasang tu, dengan suasana yang sunyi dan sudah tentu SEJUK GILLER, BBQ bersama-sama kengkawan dan ahli keluarga, tentunya akan meninggalkan Kenangan yang paling indah..!
  8. Jika anda merancang hendak bercuti ke pulau-pulau di sekitar Semporna Sabah, ambil flight turun kat Tawau ya? Jangan turun kat  Kota Kinabalu pula, Jauh tu nak drive dari Kota Kinabalu ke Semporna…!
tips bercuti di sabah

30 Lokasi menarik di sekitar Kundasang & Ranau

(Area Kg Mesilau)

1. Maragang Hill

2. Mesilau Highland Strawberry Farm

3. Mesilau cat’s Village

4. Desa Dairy Farm

5. Sosodikon Hill

6. Jic Seng Nursery

7. Atv Borneo Adventure

.

(Area Pekan Kundasang)

8. Kundasang War Memorial

9. Gerai sayur&buah buahan Kundasang

10. Crystal Hill

11. Tinorindak Hill

.

(Dari KK otw ke Kundasang)

12. Pekan Nabalu

13. Kinabalu Park

14. Kundasang Mount Valley Recreation

.

(Dari Kundasang otw ke Ranau)

15. Bw Bus Restaurant

16. Little Wonderland

17. Arnab Village

18. Hamster World

.

(Area Ranau)

19. Ranau Rabbit Farm

20. Bombon Kg Marakau

21. Atv & Ranau Paragliding Park

22. Sungai Biru Lohan Ranau

23. Luanti Fish Spa

24. Sabah Tea

25. Poring hot spring

26. Lohan Paragliding Valley

27. Adenna Refflesia Garden

28. Damai Eco Ranch

29. Arnab Farm Sejati

30. Kinomulok Garden

tips bercuti di sabah

35 Lokasi menarik di sekitar Kota Kinabalu

  1. Masjid Bandaraya @ The Floating Mosque Kota Kinabalu
  2. Menara Tun Mustapha
  3. Muzium Kota Kinabalu
  4. Masjid Negeri Sembulan
  5. Pulau Manukan
  6. Pulau Sapi
  7. Pulau Gaya
  8. Pulau Mamutik
  9. Pulau Mari-Mari Sepanggar
  10. Waterfront Seafood Night Market
  11. I LOVE KK Sign
  12. Strret Art Graffiti Galery
  13. Pasar Gaya
  14. Cowboy Town Tuaran
  15. Kota Kinabalu Waterfront
  16. Pantai Tanjung Aru
  17. Perdana Park
  18. Marine Muzium Kota Kinabalu
  19. Kota Kinabalu Wetland Centre
  20. Kokol Haven Resort
  21. Shangri-La Rasa Ria Resort Nature Reserve
  22. Zip Borneo
  23. Double Six Monumen
  24. Signal Hill Observatory Platform
  25. Mari-Mari CUltural Village
  26. Taman Hidupan Liar Lok Kawi
  27. Jesselton Point Waterfront
  28. Kota Kinabalu Upside Down House
  29. Jambatan Gantung Tamparuli
  30. Kiulu Water Rafting
  31. Atkinson Clock Tower
  32. Borneo Ant House
  33. Chocolate Factory
  34. Pasar Filipina
  35. Jamilah Jewellery
tips bercuti di sabah

10 pulau menarik di Semporna

  1. Pulau Bohey Dulang
  2. Pulau Timba-Timba
  3. Pulau Mabul
  4. Pulau Sipadan
  5. Pulau Sibuan
  6. Pulau Mantabuan
  7. Pulau Mataking
  8. Pulau Kapalai
  9. Pulau Mataking
  10. Pulau Pom-Pom
  11. Pulau Bum-Bum
  12. Pulau Bodgaya
tips bercuti di sabah

Lokasi melihat monyet Probiscis & Kelip-Kelip malam

  1. Kliar River Cruise
  2. Pilajau River Cruise
  3. Kawa-Kawa River Cruise Kota Belud
  4. Weston River Cruise

Mudah-mudahan sedikit perkongsian TIps Bercuti Di Sabah dari saya ini dapat membantu melancarkan percutian anda di Sabah!

“Ease Your Journey!”

Ikhlas dari saya,

Rafail Razak

Director Suza Holidays Sdn Bhd

Artikel berkaitan:

  1. Lokasi menarik yang harus dikunjungi jika pertama kali ke Sabah
  2. Pakej Melancong Ke Sabah
  3. Itinerary 4 Hari 3 Malam Ke Sabah

Untuk sewaan kenderaan:

Suza Kereta Sewa Kota Kinabalu

Probiscis Car Rental Kota Kinabalu

#pakejpercutiansabah #pakejpercutiankundasang #pakejpercutiansemporna

Trip Sehari Ke Pulau Mantanani

Pulau Mantanani ataupun dikenali juga sebagai Mermaid Island!

Jom trip sehari ke Pulau Mantanani!!!
Mesti seronokkan kalau dapat pergi bercuti ke pulau bersama rakan-rakan ataupun keluarga? Terutamanya pulau-pulau yang ada di Sabah dan melakukan aktiviti santai seperti snorkelling.
Di Sabah terkenal dengan pulau-pulau yang cantik dan menarik yang boleh anda kunjungi dan terokai. Korang pernah dengar Pulau Mantanani? Pulau Mantanani terletak di daerah Kota Belud, Sabah. Pulau Mantanani ini sangat cantik sehingga boleh memukau setiap pengunjung yang berkunjung ke sini sehingga tidak boleh digambarkan dengan kata-kata.
Kalau korang ingin merasakan sendiri suasana berada disana jom join trip sehari ke Pulau Mantanani bersama kami dengan pakej yang kami tawarkan. klik disini untuk pakej ke Pulau Mantanani.
Jeti Rampayan Laut
Bot yang akan dinaiki
Trip sehari ke Pulau Mantanani, adalah sehari perjalanan dari Kota Kinabalu ke daerah Kota Belud. Sesampai di Kota Belud, anda akan terus dibawa ke jeti. Ada dua jeti yang boleh dilalui iaitu, jeti Kuala Abai dan jeti Rampayan Laut. Tetapi bagi yang mengunakan perkhidmatan kami untuk trip sehari ke Pulau Mantanani, kita akan menggunakan jeti Rampayan Laut. Ingat ya korang mesti menukar pakaian yang sesuai siap-siap sebelum ke pulau. Ini kerana semasa perjalanan ke Pulau Mantanani korang akan terkena tempias air laut yang datangnya dari bot itu sendiri, apabila bot bergerak dengan laju air laut akan terkena korang, bagi yang duduk ditempat duduk belakang akan sentiasa terkena tempias air laut.
Sesampai di jeti, korang akan diberi taklimat terlebih dahulu mengenai trip sehari ke Pulau Mantanani sebelum bertolak ke Pulau Mantanani. Untuk ke Pulau Mantanani akan menaiki speedboat yang boleh memuatkan 35 orang dalam satu-satu masa dan akan mengambil masa  dalam 35-55 minit untuk sampai ke Pulau Mantanani. Tip untuk korang yang tak pernah naik bot ataupun tak biasa naik bot, kami sarankan korang duduk ditempat duduk belakang untuk mengelakkan korang “mabuk” ataupun pening dan kalau duduk ditempat diduduk belakang, tekanan hentakkan daripada bot agak kurang sedikit berbanding duduk ditempat duduk hadapan.
Ini adalah jadual penuh trip sehari ke Pulau Mantanani :
  • 0700 – 0730 : Pick up di Hotel Kota Kinabalu
  • 0730 – 0745 : Bertolak ke Kota Belud
  • 0915 – 0930 : Sampai di Jeti Rampayan Laut Kota Belud dan bersedia untuk bertolak ke Pulau Mantanani
  • 0930 – 0945 : Bertolak ke Pulau Mantanani
  • 1030 – 1045 : Sampai di Pulau Mantanani, bersedia untuk aktiviti snorkelling
  • 1200 – 1215pm  : Kembali semula ke Pulau Mantanani untuk makan tengahari
  • 1330 – 1345pm : Bersedia untuk snorkelling kali kedua
  • 1430 – 1500pm : Bertolak balik ke jeti Rampayan Laut Kota Belud
  • 1530 – 1600pm : Sampai di jeti Rampayan Laut Kota Belud
  • 1600 – 1615pm : Bersedia untuk bertolak semula ke Kota Kinabalu.
Kalau korang ingin bercadang nak bercuti di Pulau Mantanani boleh hubungi kami dan korang boleh pilih sama ada bermalam disana 2 hari 1malam ataupun trip sehari ke Pulau Mantanani.
Oopss sebelum terlupa, korang jangan lupa bawa SUNBLOCK tau! sunblock ni penting untuk mengelakkan kulit korang terbakar ataupun sunburn. Nanti kalau tak pakai sunblock takut kulit korang SUNBURN!