Mari Mari Sepanggar Island, Destinasi baru pelancongan di Kota Kinabalu

Mari Mari Sepanggar Island

Sabah terkenal dengan tempat yang santai dan indah. Satu-satunya perkara yang perlu dilakukan apabila anda berada di pulau ialah “Berehat dan Nikmati Kehidupan!“.Cari masa yang berkualiti di Pulau Mari Mari Sepanggar.

Isi Kandungan:

  1. Harga Aktiviti Air Mari Mari Sepanggar Island
  2. Video sekitar Mari Mari Sepanggar Island

Anda akan menaiki bot selama 15-minit dari Jesselton Point.Pulau ini baru sahaja dibuka kepada orang ramai, Mari Mari Sepanggar juga berdekatan dengan Pulau Sepanggar dan Pulau Mantanani.

Setiap hari, hanya beberapa dozen orang yang dibenarkan melawat pulau ini.

pakej percutian 3 hari 2 malam sabah

Melarikan diri dari kesibukan pusat bandar Kota Kinabalu ke pantai berpasir putih,melakukan aktiviti memancing, snorkeling dan peluang menyelam didasar laut,berjalan-jalan dihutan dan nikmati keindahan alam flora.

pakej percutian 3 hari 2 malam sabah

Juga terdapat beberapa Hammocks di antara pokok seolah-olah anda dipanggil untuk datang tidur, bola tampar pantai dan beberapa permainan lain untuk bermain juga disediakan,

Salah satu benda utama Pulau Sepanggar adalah peluang untuk melakukan snorkeling untuk melihat beberapa spesis ikan berwarna di Sabah!

pakej percutian 3 hari 2 malam sabah

Sekiranya anda ingin bermalam, pulau ini menawarkan bilik asas pada harga yang sangat berpatutan.Terdapat chalet bukit dan satu chalet pantai yang luas.Kesemua chalet mempunyai pemandangan ke pantai dan pemandangan bandaraya Kota Kinabalu. tetapi percayalah anda akan terganggu oleh perairan berwarna aquamarine yang jernih.

Tiada had golongan untuk melawat ke pulau ini,Terbuka kepada semua ketegori umur.Maka,lebih ramai kita datang lebih berganda keseronokan kita bercuti.Disana juga terdapat restoran betul2 menghadap laut,So kita akan menikmati makan sambil mendengar desiran ombak laut yang sayup-sayup kedengaran. Di sini Saya sertakan harga untuk Aktiviti di Pulau:

Harga Aktiviti Air Mari Mari Sepanggar Island

1. GUIDED BOAT SNORKELLING – RM45
2. GUIDED NIGHT SNORKELLING – RM6
3. LEISURE DIVE – RM180
– Additional dive – RM100
4. DISCOVER SCUBA DIVE – RM180
– Additional dive – RM100
5. BANANA BOAT (15 mins) – RM70
6. PARASAILING (15 mins) – RM120
7. SEA WALKING (20 mins) – RM250
8. SUNSET CRUISE (min. 4 pax) – RM65
9. JET SKI (30 mins) – RM175
10. STAND UP PADDLE BOARD – RM35/30MINS RM50/60MINS
11. KAYAKING – RM35/30MINS RM50/60MINS
12. MASSAGE:
a. 30 MINS EXPRESS MASSAGE – RM80
b. 45 MINS FOOT REFLEXOLOGY – RM120
c. 60 MINS OIL BODY – RM160

Non Malaysian dan Malaysian harga adalah sama.

Apa yang menarik di sini mereka ada menyediakan Massage,dah penat mesti nak santai-santai dengan urutan tradisional kan?

pakej percutian 3 hari 2 malam sabah

Boleh pilih pakej mana yang sesuai dengan anda! Anda nak tahu Massage ni ada kat Mari mari Sepanggar je tau, kat Pulau lain takde lagi..hehe..

1 benda ni sangat penting..TANDAS!!

Ya tandas mereka pun bersih berbanding kat tempat lain. Kadang-kadang kita sebagai pelancong memang menitikberatkan kebersihan, kalau persekitaran pun dah kotor apa lagi tandas!  Tapi tidak untuk Mari mari Sepanggar island. Di sini memang menitikberatkan soal kebersihan.

So kepada sesiapa yang teringin ke Pulau Bersama keluarga,teman2,staff outing atau lain2..suka saya ingatkan kami di SUZA HOLIDAYS ada menyediakan kemudahan seperti Kereta Sewa pandu sendiri/driver,hotel transfer,pickup-return ke pulau dan tour.

Video sekitar Mari Mari Sepanggar Island
Untuk Lebih Info, Hubungi kami pegawai pemasaran kami di link di bawah:
SUZATEAM 0168818153
Rafail Razak

Whatsapp Sekarang!

suza team 0138018153
Rabiatul Amirah

Whatsapp Sekarang!

suzateam0198818153
Amyrull Rahim

Whatsapp Sekarang!

Rating this!

Tengok Juga Post Ini...

Leave a Reply

Your email address will not be published.